top of page
PROFESSIONELE DIERVRIENDELIJKE BESTUIVING

Met een ruime ervaring in de bestuiving , met een inzet van 5 of 50 volken tegelijkertijd, wij zorgen dat we er klaar voor zijn. Wij gaan voor de professionele relatie. Dus niet brengen en 6 weken later halen.:( Wij plaatsen en monitoren, soms wekelijks afhankelijk van de teelt en het aantal.

Het is hard werken voor de bijen, vooral in de overdekte teelt. Als je als bijenvolk maar 1 soort bloem tot je beschikking hebt stopt het volk met groeien. Daarom gaan alleen onze sterktste volken de bestuiving in. Wij monitoren de volken adequaat. Ook tijdens de bestuiving. Indien nodig wisselen we ze direct. Geen van onze volken wordt meer dan 1 keer ingezet in het seizoen. Want bijen verdienen het om buiten te vliegen in de volle diverse stuifmeel-rijkdom van de natuur

.

Samen met uw teeltadviseur kiezen we de beste periode voor de inzet. Daarbij houden we rekening met een aantal dagen dat de volken in moeten vliegen en met voldoende bijen voor eventuele onverwachte piekbloei in afwijkende omstandigheden.

Ben eerlijk, op een teelt met een gevaar op verlies van delen van deomzet door onvoldoende bestuiving kijk je toch niet alleen naar de prijs van een bijenvolk ? Betrouwbaarheid van levering, kwaliteit van advies, mogelijkheid om snel op te schalen bij piekbelasting, vroeger of later leveren, het speelt allemaal mee in de beslissing. Wij leveren voor de landelijke adviesprijs welke is overeengekomen tussen de agrarische organisaties. Neemt u 25 of meer volken af? Dan rekenen we geen reiskosten.

.

Wat onze telers zeggen,

2020-04-10 19.49.20.jpg
Gijs van Heukelom.jpg

Gijs van Heukelom

In onze frambozen-teelt in de kas met de sterk afwijkende temperatuursverschillen van de afgelopen jaren waarin soms onverwacht de bloei explosief op gang komt kunnen we vertrouwen op adequate bestuiving van sterke volken van De Groene Imkerij. 
groenimkerij.jpg
bottom of page