top of page

ONZE HONING
Tijdelijk Uitverkocht

Wij raken niet uitgepraat over onze honing. Gemaakt door volken die alles kunnen vinden wat ze nodig hebben op Landgoed Bleijendijk. Nectar , stuifmeel, mineraalwater en liefdevolle zorg- en maatwerkondersteuning van onze Imkers.We zeggen hardop dat we een diervriendelijke imkerij zijn en we leggen u graag uit waarom. Onze Honing is gegarandeerd (laboratorium-getest) pesticidevrij. dat is goed voor U maar vooral voor onze bijen.

Eerlijke Honing recht uit het volk

Landgoedbleijendijkhoning_eerlijk pesticidevrij.png
Eenmaal  geproefd! Je wilt niet meer anders.

De Landgoed Bleijendijk Honing is werkelijk een hele unieke Honing. In een testpanel waarin een tiental in Nederland verkrijgbare honingsoorten werden getest is het als nr 1 naar voren gekomen. De grootste variëteit aan pollen en in de blinde smaaktest de winnende smaak van alle inzendingen.

​​Goudeerlijk, traceerbaar tot op het bijenvolk.

Ja, op ons potje kunt u zien welk bijenvolk uw honing heeft verzameld. Binnenkort is ieder volk ook terug te zien op deze site. In Europa bespreekt men nu om het land van herkomst verplicht te stellen op het etiket. Wij gaan veel en veel verder. Want transparantie in de voedselketen vinden we van groot belang.

 

Gegarandeerd geen gif - en pesticide-vrij.

Landgoed Bleijendijk en de omgeving met al zijn landgoederen en pesticide vrije gemeenten is een oase voor onze bijen. Toch willen we zeker zijn dat er geen pesticides in onze honing zitten. Daarom gaat onze honing 3 jaarlijks naar het EUROFINS- laboratorium. En dat terwijl Uit een officiële  test van willekeurige honingstalen die voor de consument te koop zijn bleek 75% pesticides te bevatten)

bijvriendelijke honing
Bij-vriendelijke Honing

Wij Imkeren Bij-vriendelijk. Dat doen we omdat we diervriendelijkheid hoog in het vaandel hebben. Wat doen wij dan wel of juist niet?

Wij knippen geen vleugels

In de Imkerij worden de vleugels van de koningin geknipt zodat zij niet weg kan vliegen. Wij maken onze koningin niet vleugel-lam.

 

Geen suiker in het volk

Wij oogsten alleen de honing die de bijen "over" hebben. Wij oogsten dus niet hun wintervooraad honing en vervangen die dus niet met suiker. Onze honing is daardoor wel wat prijziger maar wij weten dat u er dat graag voor over heeft.

En nog meer, maar even geen plek meer hier..:)

EERLIJKE HONING ZONDER PESTICIDES.jpg
Onze passie voor een goud-(h)eerlijke honing.

 

Onze Landgoed Bleijendijk- honing dankt zijn kwaliteit aan de inzet van onze Honingbijen. Het is belangrijk om erbij stil te staan dat de honing  (met al de bijzondere stoffen in zich) die we oogsten niet voor ons bedoeld was. De bijen hebben het verzameld om gezond de winter door te komen. Onze bijen gaan dan ook op honing (en niet op kristalsuiker) de winter in.  Wat er over is dat is voor u te koop. Vanuit het volk recht de slingerruimte in naast de bijenkasten. Onverhit het potje in. Vanaf Eind 2024 kunt u hier online foto's zien van het volk dat uw honing heeft gemaakt. Op ieder potje staat nu al het volknummer.

 

 

Onze zorg, Honing van de Bijen, InUw potje

Wij vinden het van het grootste belang dat u als consument kunt zien waar uw voedsel vandaan komt en hoe het bereid wordt. Dit is de plek waar u daar vanaf eind 2024 tot in detail meer over kunt zien. In beeld en tekst. Nu al vindt u onder op onze potjes een nummer dat gelijk is aan het nummer op onze bijenkasten.

 

Deze nummers zijn binnenkort hier in te tikken en dan krijgt u een kijkje in het volk dat voor u die heerlijke honing heeft geproduceerd.

MET RESPECT VOOR ONZE HONINGBIJEN

groenimkerij.jpg
bottom of page