top of page

Landgoed-honing Pesticidevrij |Bij-vriendelijk

00000
€12.50
Op voorraad
1
Productgegevens

De Honing van Landgoed Bleijendijk is een heel bijzondere Honing. In een test is hij vergeleken met 10 Fair-Trade Honingen. Van deze test bevatte de Landgoed Bleijendijk Honing de grootste variëteit aan stuifmeel. (wat voor onze klanten die de honing gebruiken als imuum-booster voor het pollenseizoen begint van groot belang is). Daarnaast plaatst et testpanel van proevers onze honing in de blinde smaaktest anoniem op de 1e plaats. Op ons Landgoed staan volop oude Acacia-Linde en Kastanje-bomen. Er is een appel-en perenboomgaard, in ruime mate stuifmeel van de wilg en braam en wij zaaien jaarlijks een bloemenmengsel in voor onze bijen. Het maakt dat onze honing rijk van smaak is.

Monsters van onze honing gaan na het slingeren naar een onafhankelijk laboratorium en worden getest op pesticides. Wij zijn er reuze trots op dat onze honing pesticide-vrij is. (dat terwijl een recentelijke test uitwees dat 75% van de honing die verkrijgbaar is pesticides bevat)

Honing is de wintervoorraad van onze bijenvolken. Onze bijen worden ingewinterd op hun eigen honing. Wij oogsten dus alleen de honing die zij niet zelf nodig hebben. Ons streven is om geen suiker bij te voeren. (eerlijk gezegd is dat soms nodig in een enkel geval, bijvoorbeeld als de voorraad geroofd is door wespen)

Uit vele onderzoeken blijkt dat het in vele opzichten beter is als de volken zoveel mogelijk op dezelfde standplaats blijven. Het volk past zich dan generatie na generatie steeds beter aan aan hun lokale omgeving. Daarom blijven al onze bijenvolken levenslang op Landgoed Bleijendijk. Ze worden dus niet verplaatst om op andere plekken ingezet te worden voor de bestuiving.

Diervriendelijkheid staat bij ons bovenaan. We (ver)storen de volken zo weinig mogelijk. Wij ontdoen de koningin niet van haar vleugels. (wat in de imkerij een veel toegepaste methode is om zwermen van het volk te voorkomen)

Onze volken wonen in een natuur-houten kast (geen MDF of kunststof) en hun woning wordt slechts met oplosmiddelvrije middelen tegen weer en wind beschermd.

Bewaar dit product voor later
groenimkerij.jpg
bottom of page